top of page

El ripollès

TURISMe ACTIu


Ripoll, Bressol de Catalunya, capital de la comarca del Ripollès ofereix al visitant un gran i important potencial cultural: el Monestir de Santa Maria i el seu Claut, el Museu Etnogràfic, la Farga Palau, l'scriptorium, el centre històric, la Ruta Modernista, Cinc Segles Forjant Ripoll, els itineraris i exposicions del Terra de Comtes i Abades, de tot es pot trobar més informació al lloc web d'informació turística de l'Ajuntament de Ripoll.

L'entorn de Ripoll conquereix el visitant i us permet gaudir de la natura, l'esport, l'oci, el patrimoni arquitectònic i la gastronomia, des de les Vies Verdes fins a rutes amb BTT o amb cavall, senderisme, travesses o esquí.

Ruta del Ferro i del Carbó
 

La ruta uneix Ripoll, a 682 metres d'altitud, amb Sant Joan de les Abadesses (775 m). Tot el traçat és asfaltat i està flanquejat per vegetació; el desnivell total és de 160 metres i hi ha un pendent suau de l'1%.

 

Aquest tram de la via comença al quilòmetre 9, davant de l'edifici de l'antiga estació de Sant Joan de les Abadesses. Sortint de l'estació, a uns 300 metres, la via travessa la carretera d'Ogassa i comença a pujar suaument per la vall del Malatosca, un afluent del riu Ter que neix a la serra Cavallera.

 

Ripollès.-Jase-Wilson.-Arxiu-Imatges-PT
unnamed.jpg
TERRA DE COMTES I ABADS

Terra de Comtes i Abads té com a principals elements patrimonials els monestirs de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, que conformen un dels conjunts d'arquitectura i art medieval més importants del país, així com el santuari de Montgrony. A l'entorn, s'ha construït una xarxa d'equipaments i centres d'interpretació, que tenen per objectiu posar en valor, explicar, documentar, interpretar i difondre un territori carregat d'història, amb recursos museogràfics i didàctics de nivell. Més enllà de la seva gran transcendència històrica, el monestir de Ripoll, fundat per Wifredo el Velloso l'any 879, és un dels monuments romànics més importants de Catalunya. La portada, del segle XII i concebuda com a arc de triomf, és la peça romànica més important, també coneguda com La Bíblia en pedra i candidata a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

EL CAMI
 

EL CAMÍ és una ruta de senderisme cultural en procés de senyalització de forma participativa, per fer a peu i que recorre totes les comarques i les illes de parla catalana. Un recorregut per la cultura, la història, el paisatge i l'esperit de casa nostra.

 

Està pensat per a tots els públics i edats, amb un nivell de dificultat majoritàriament baix, si bé hi ha trams de nivell mitjà i, fins i tot, algun d'alt. El nivell també el pot incrementar cadascú al seu gust incrementant o reduint la longitud de les etapes. Va enllaçant els pobles, que és on es troba principalment la realitat social, la cultura, l'art... Uneix tots els fins de comarca de parla catalana, prenent una forma de 8 irregular. (Foto cortesia de valldenuria.cat)

 

dsc01154.jpg
bottom of page